fbpx

Hedvin Hot Premium 2014/2016

Denne hedvin Hot Premium 2014/2016 er på delvist tørrede druer, appassimento. Portvinstype fra årgang fra 2014 og 2016, hvor druerne nåede et højt sukkerindhold.

Hot Premium er en velafbalanceret dyb og kraftig vin med aromaer, som minder om gode og kraftige Amarone-vine. Der er noter af mørke blommer og svesker. Den præsenterer intense, runde og kraftige aromaer med en behagelig syre og tannin og med en fin kompleksitet i både smag og eftersmag.

Hot Premium egner sig særligt godt som aperitif, til dessert eller oste.

Der er ikke tilsat hverken sulfit eller sukker til vinen. Vinen har selv dannet en anelse sulfit.

Druerne er økologiske og kommer fra vores mark på Lolland, som vi driver i samarbejde med Preben Jørgensen, fra den nu nedlagte Vester Ulslev Vingård. Preben er ophavsmand til produktionen af disse pragtfulde vine, og passer fortsat marken på Lolland.

Druerne er, efter høst og tørring, bragt til Garbolund, hvor de bliver macereret og tappet på flaske.

Der er ikke tilsat sulfitter, men vinene danner naturligt en smule sulfit undervejs i vinificeringen.

Rene og naturlige vine fra Garbolund

For alle vores vine gælder, at vi har lavet dem så rene og naturlige som muligt – fra væksten i marken til vinen er færdig i flasken. Sol, regn og vind, den enkelte sorts egenskaber og jordbundens mineralske karakter, giver tilsammen druen unikke kvaliteter, som vi omsætter til vin.

De økologiske druer høstes, sorteres omhyggeligt og presses nænsomt i vores eget vineri på gården. Vineriet er bygget til formidling, og er indrettet, så vores gæster kan komme og følge processerne.

Høj kvalitet

For at skabe rene og naturlige vine af høj kvalitet og bevare druens egenskaber i størst mulig grad, er det nødvendigt at håndtere vinplanter og druer omhyggeligt gennem hele året, både i marken og gennem vinificeringsprocessen. Vi anvender kun de bedste druer for at undgå svampe og andre uhensigtsmæssige mikroorganismer, der kan være skadelige for vinen. Den hårde sortering betyder et mindre udbytte, og et stort arbejde med håndsortering, men gør det samtidig muligt at producere vine tilsat et minimum af svovl.

Vinen omstikkes udelukkende ved tyngdekraftens hjælp for at bevarer vinens bestanddele bedst muligt. Udviklingen i vinen følges nøje året igennem under modning og omstikning.

Gæring

Vi gærer på vildgæren, som helt naturligt sidder på druer og stilke når de høstes. Vores erfaring er at vildgæren giver en mere unik og spændende smag, fremfor de konventionelt fremstillede gærtyper. Druernes naturlige mikroflora skaber altså en spontan gæring eller fermentering, som giver hver batch en unik karakter, og kan være forskellig fra år til år.

Der tilsættes en minimal mængde svovl, som har til formål at bevare vinens kvalitet og farve.

 

Vi arbejder hele tiden ud fra at lave gode vine i balance med naturen og til glæde for mennesker. Vi glædes selv ved tanken om, at vores vine er rene og naturlige og at druen har rejst ganske kort fra marken til glasset. Vi håber også at I kan genfinde denne glæde, når I smager vinene.

Vi håber, at I vil nyde vores vine og besøget på Garbolund.

Jette Haugaard, Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe, Garbolund

Categories:

Tags:

Comments are closed

Åbningstider

Garbolund Vinbar & Café har åbent på udvalgte dage i december. Se åbningstider under menuen Vinbar og Café.

Uden for åbningstid kan du skrive til garbolund@garbolund.dk

Garbolund Overnatning har åbent fra 1. februar 2024

Du kan altid aftale køb af vine eller emalje fra butikken efter aftale med Jette på tlf. +45 61423271

Du kan også altid bestille plads til selskaber på mail: gaest@garbolund.dk

Bordbestilling i åbningsperioden sker til samme mail.