Let Rød
Blandet af Regentdruer fra 2021 og 2022. Duft af skovbund, fad og aromatisk druesaft. Frisk og let krydret rødvin med hint af mørke sommerbær. Mild syre komplimenterer det lette saftpræg, som bindes flot af tanninen og de mørke noter fra fadet. Vi har brugt metoden maceration carbonique til en del af vinen, en anden del er lagret på gamle egetræsfade, og en sidste del har gennemgået en kort fermentering med skallerne på ståltank. Dette giver en både ung og let rødvin, men samtidig med et let smagsindtryk fra egetræsfadene.
Alc. 9,5%
Rene og naturlige vine fra Garbolund
For alle vores vine gælder, at vi har lavet dem så rene og naturlige som muligt – fra væksten i marken til vinen er færdig i flasken. Sol, regn og vind, den enkelte sorts egenskaber og jordbundens mineralske karakter, giver tilsammen druen unikke kvaliteter, som vi omsætter til vin.
De økologiske druer høstes, sorteres omhyggeligt og presses nænsomt i vores eget vineri på gården. Vineriet er bygget til formidling, og er indrettet, så vores gæster kan komme og følge processerne.
Høj kvalitet
For at skabe rene og naturlige vine af høj kvalitet og bevare druens egenskaber i størst mulig grad, er det nødvendigt at håndtere vinplanter og druer omhyggeligt gennem hele året, både i marken og gennem vinificeringsprocessen. Vi anvender kun de bedste druer for at undgå svampe og andre uhensigtsmæssige mikroorganismer, der kan være skadelige for vinen. Den hårde sortering betyder et mindre udbytte, og et stort arbejde med håndsortering, men gør det samtidig muligt at producere vine tilsat et minimum af svovl.
Vinen omstikkes udelukkende ved tyngdekraftens hjælp for at bevarer vinens bestanddele bedst muligt. Udviklingen i vinen følges nøje året igennem under modning og omstikning.
Gæring
Vi gærer på vildgæren, som helt naturligt sidder på druer og stilke når de høstes. Vores erfaring er at vildgæren giver en mere unik og spændende smag, fremfor de konventionelt fremstillede gærtyper. Druernes naturlige mikroflora skaber altså en spontan gæring eller fermentering, som giver hver batch en unik karakter, og kan være forskellig fra år til år.
Der tilsættes en minimal mængde svovl, som har til formål at bevare vinens kvalitet og farve.
Vi arbejder hele tiden ud fra at lave gode vine i balance med naturen og til glæde for mennesker. Vi glædes selv ved tanken om, at vores vine er rene og naturlige og at druen har rejst ganske kort fra marken til glasset. Vi håber også at I kan genfinde denne glæde, når I smager vinene.
Vi håber, at I vil nyde vores vine og besøget på Garbolund.
Jette Haugaard, Rigmor Westh Baagøe og Bertel Baagøe, Garbolund
Comments are closed